για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος στην Ελλάδα στο 11ο Δημοτικό Χαλανδρίου

on .

laxanokhpos 11 dhm xalandriou

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος στην Ελλάδα έκτασης 300 τ.μ. στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του κ. Θέμη Δημητρακόπουλου, εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νου Γαβρόγλου, του κ. Κώστα Ζουράρι, Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του κ. Νίκου Φίλη, τέως υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της κας Μαρίας Μαυραγάνη, εκπρόσωπο του Γ. Γ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Παντή, του κ. Αθανάσιου Ανδρώνη, Διευθυντή Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας, του κ. Ιωάννη Γαληνέα, Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. Β’ Αθήνας, την κα Ευαγγελία Υφαντή, Διευθύντρια 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, την κα Αικατερίνη Παπαγιάννη, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β’ Αθήνας, τον κ. Δημήτριο Γκότζο, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας, τον κ. Δημήτριο Δημητρίου, Διευθυντή 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, τον κ. Ευθύμιο Κουράση, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου, τον κ. Αντώνη Αμολοχίτη, υπεύθυνο Τμήματος Παιδείας και Φροντίδας Σχολικών Μονάδων Δήμου Χαλανδρίου, την κα Αλεξάνδρα Ζούλου, Προϊσταμένη του 14ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου.

Στην εκδήλωση αυτή μίλησαν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Ζουράρις, ο τέως Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Φίλης, ο Διευθντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, κ. Κώστας Αρβανιτάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, κ. Μανώλης Μπαχλιτζανάκης και τέλος ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.

Μετά τον αγιασμό που έγινε στον χώρο φύτευσης των φυτών από τον πατέρα Λάμπρο Ανδρεάκη, τα παιδιά ξεκίνησαν να φυτεύουν τα φυτά (μαρούλια, σαλάτα, ντοματιά, πιπεριά, κολοκυθιά, μελιτζάνα και αγγουριά). Το κάθε παιδί φύτεψε τρία φυτά με το ονοματεπώνυμό του σε συγκεκριμένο ταμπελάκι. Στο τέλος υπήρχε μπουφές με οικολογικά εδέσματα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο να κάνουν το "όνειρο του λαχανόκηπου" πραγματικότητα. Ιδιαιτέρως ευχαριστούν τον πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ κ. Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, εμπνευστή και υποστηρικτή όλης αυτής της προσπάθειας, τον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σίμο Ρούσσο για τη συνεχή συμπαράσταση στην προετοιμασία του χώρου και όλους τους καλεσμένους που τους τίμησαν με την παρουσία τους.

protypos laxanokhpos