Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 06:55

Μείωση 50% στα τέλη χρήσης των αθλητικών κέντρων Χαλανδρίου για τα σωματεία τους καλοκαιρινούς μήνες

Έμπρακτη στήριξη στα αθλητικά σωματεία της πόλης, που δοκιμάστηκαν την αθλητική περίοδο 2019-2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, προσφέρει ο Δήμος Χαλανδρίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μειώθηκαν κατά 50% τα τέλη χρήσης των δημοτικών αθλητικών κέντρων για την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου 2020.

Η απόφαση υπαγορεύτηκε από τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού, τα οποία οδήγησαν σε δραστική μείωση των εσόδων των σωματείων της πόλης.

Σημειώνεται ότι η μείωση γίνεται στα ήδη εξαιρετικά χαμηλά τέλη χρήσης, στην πραγματικότητα συμβολικά (χρήση ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ - βόλεϊ 1 ευρώ/ώρα, χρήση γηπέδου ποδοσφαίρου 2 ευρώ/ώρα, χρήση κολυμβητηρίου 3,5 ευρώ/ανά διαδρομή).

Σχολιάζοντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών & Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής σημείωσε: «Η δραματική μείωση του αριθμού των παιδιών - μελών ακαδημιών των αθλητικών σωματείων λόγω του κορωνοϊού, επέφερε σημαντική μείωση των εσόδων των αθλητικών σωματείων, απειλώντας την εύρυθμη λειτουργία και τη βιωσιμότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χαλανδρίου πρόκρινε τη μείωση κατά 50% των τελών χρήσης των δημοτικών αθλητικών μας κέντρων για την κρίσιμη περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου 2020, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στηρίζει τον αθλητισμό στην πόλη και σε συνθήκες πανδημίας, όπως άλλωστε στήριξε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο τους επαγγελματίες της πόλης, τους πολίτες που έχρηζαν υποστήριξης και τους καλλιτέχνες την περίοδο του Φεστιβάλ Ρεματιάς. Στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητικών σωματείων της πόλης και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, φροντίζουμε τις αθλητικές υποδομές, δρομολογούμε τα δημοτικά αθλητικά προγράμματα με όλα τα δυνατά μέτρα ασφάλειας αθλούμενων και καθηγητών φυσικής αγωγής, για να μείνει όρθιος ο αθλητισμός στην πόλη μας».

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.