Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 11:37

Επίθεση στο ταξί διαιτητών στη Λ. Κηφισίας στα Σίδερα Χαλανδρίου - Τραυματίστηκε ο Λαμόνικα

Επίθεση αγνώστων στο ταξί που μετέφερε τους διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα. Τραυματίστηκε ο Λαμόνικα και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Άνοιξε φάκελο για την υπόθεση η αστυνομία.

Οι διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους μετά το τέλος του αγώνα, ενώ βρίσκονταν σε ταξί που τους μετέφερε στο ξενοδοχείο τους. Τραυματίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ο Λαμόνικα.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής (21/02), οι διαιτητές της αναμέτρησης δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους (οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι), ενώ μετέβαιναν με ταξί στο ξενοδοχείο τους (Divani Palace Acropolis). Στο ταξί, εκτός από τους διαιτητές της αναμέτρησης, βρισκόταν ακόμη και ο Νίκος Πιτσίλκας, παρατηρητής διαιτησίας της EuroLeague.

To περιστατικό έλαβε χώρα επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στα Σίδερα Χαλανδρίου. Οι δράστες έσπασαν το πίσω τζάμι του ταξί και τραυμάτισαν τον Λαμόνικα, ο οποίος αμέσως μετά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο "Υγεία" προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η Αστυνομία και πήρε καταθέσεις, ενώ άνοιξε φάκελλος για την υπόθεση. Αμέσως βρέθηκαν στο σημείο και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, όπως και η υπεύθυνη για θέματα ασφαλείας στη EuroLeague, Θάλεια Μήτση.

Αργά το βράδυ, ο Λαμόνικα πήρε εξιτήριο και πήγε στο ξενοδοχείο του συνοδεία της αστυνομίας, ενώ το πρωί του Σαββάτου μετέβη και πάλι με συνοδεία αστυνομίας στο αεροδρόμιο.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός για επίθεση στους διαιτητές: "Καταδικάζουμε απερίφραστα"

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καταδίκασε την επίθεση στο ταξί των διαιτητών του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι θα γίνει αρωγός για την καταπολέμηση της βίας.

H ΚΑΕ Παναθηναϊκός πήρε άμεσα θέση για την επίθεση που δέχθηκε το ταξί που επέβαιναν οι διαιτητές του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και θα γίνει αρωγός για κάθε προσπάθεια κατάπολέμησής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να σταθεί στο πλευρό των διαιτητών της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση στο ύψος του Ψυχικού ενόσω επέβαιναν σε ταξί, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του Λουίτζι Λαμόνικα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε πως θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια καταπολέμησής της.

Ευελπιστούμε πως οι Αρχές θα εντοπίσουν τους κουκουλοφόρους δράστες που προέβησαν σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια και θα τους τιμωρήσουν παραδειγματικά".

EuroLeague: Η πρώτη δήλωση από Λαμόνικα και Μόγκουλκοτς για την επίθεση

Ο Λουίτζι Λαμόνικα και ο Έμιν Μόγκουλκοτς μίλησαν για την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (21/02), μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Μπαρτσελόνα. "Οι ηλίθιοι υπάρχουν παντού" τόνισε ο πρώτος, που χρειάστηκε μάλιστα να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

H επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (21/02) οι τρεις διαιτητές του αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Μπαρτσελόνα βρίσκεται επίκεντρο της προσοχής όχι μόνο της EuroLeague, αλλά συλλήβδην του αθλητικού κόσμου. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έσπευσε να καταδικάσει όσα έγιναν, ο Μάικ Τζέιμς δήλωσε έξαλλος για το γεγονός, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου (22/02) ήρθαν οι πρώτες τοποθετήσεις από τον Λουίτζι Λαμόνικα και τον Έμιν Μόγκουλκοτς, που βρίσκονταν στο ταξί.

Ο πρώτος, που χρειάστηκε μάλιστα να διακομιστεί σε νοσοκομείο το βράδυ, εξήγησε στη Gazzetta dello Sport πως "οι ηλίθιοι υπάρχουν παντού. Είμαι καλά. Χτύπησα στο πηγούνι και το χέρι, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαι έτοιμος να σφυρίξω το επόμενο παιχνίδι".

Ενώ ο δεύτερος ανέφερε στην Tivibuspor πώς έγιναν όλα στη Λεωφόρο Κηφισίας. "Χτύπησαν το αριστερό πλαϊνό παράθυρο αρκετές φορές, έσπασαν το τζάμι και κάποια κομμάτια από το γυαλί, χτύπησαν τον Λουίτζι στο πρόσωπο. Δεν υπήρχαν πινακίδες στη μηχανή αυτών που μας επιτέθηκαν. Φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο, οπότε δεν μπορούσαμε να τους δούμε".

Αυγενάκης για επίθεση σε Λαμόνικα: "Η Αστυνομία πράττει τα δέοντα"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πήρε θέση για την επίθεση αγνώστων κατά των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και τον τραυματισμό του Λουίτζι Λαμόνικα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πήρε θέση στο twitter για την επίθεση αγνώστων κατά των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και τον τραυματισμό του Ιταλού ρέφερι, Λουίτζι Λαμόνικα, λέγοντας πως βία προκαλούν και μεταχειρίζονται όσοι επιδιώκουν να την χρησιμοποιήσουν, μέσω του αθλητισμού, για δικούς τους σκοπούς και πως η Αστυνομία πράττει τα δέοντα.

"Ο Αθλητισμός δεν παράγει βία. Βία προκαλούν και μεταχειρίζονται όσοι επιδιώκουν να την χρησιμοποιήσουν, μέσω του αθλητισμού, για δικούς τους σκοπούς. Χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τον αθλητισμό. Η Ελληνική Αστυνομία πράττει τα δέοντα και για την επίθεση εναντίον των διαιτητών", είναι το μήνυμα του υφυπουργού.

Πηγή: www.sport24.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.