Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:50

Μεγάλη ποδηλατοδρομία για το κλίμα σε 14 δημαρχεία της Βόρειας Αττικής

podhlasia klima

Μεγάλη ποδηλατοδρομία για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Κλίμα διοργανώνεται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 από όλες τις ποδηλατικές ομάδες και όχι μόνο του Βόρειου Τομέα της Αττικής με σύνθημα «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το Κλίμα». Στη διοργάνωση συμμετέχει και η ΠοδηλΑττική Κοινότητα.

Οι ποδηλάτες θα κάνουν μία βόλτα 60 περίπου χιλιομέτρων περνώντας από τα 14 Δημαρχεία του Βόρειου Τομέα. Φτάνοντας σε κάθε Δημαρχείο θα επιδώσουν μία επιστολή για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Σύμφωνο των Δημάρχων και ένα γλαστράκι για να το φυτέψει ο Δήμαρχος και να το περιποιείται μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Οι ποδηλάτες θα καταλήξουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Μεσογείων όπου θα τους περιμένουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης και ο Γ.Γ. κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ποδηλατοδρομία θα συμμετάσχει και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης μαζί με ομάδα Περιφερειακών Συμβούλων.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ποδηλατικές ομάδες: «Η εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης ποδηλατιστών και πεζών είναι υποχρέωση της Πολιτείας και των Δήμων, όχι μόνο με τις απαραίτητες υποδομές, αλλά και με την εκμάθηση και αγωγή των πολιτών.

Έτσι οι πολίτες που χρησιμοποιούμε το ποδήλατο αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην καμπάνια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019 “EUROPEANMOBILITYWEEK 2019” περνώντας από όλα τα δημαρχεία του Βόρειου Τομέα της Αττικής και απαιτώντας να γίνει ένα βήμα ακόμη προς την Βιώσιμη Κινητικότητα και να κινηθούμε πιο γρήγορα.

Στο πέρασμά μας καλούμε κάθε δημότη και ειδικά τους μαθητές, να μας υποστηρίξουν με την παρουσία τους τοπικά.

Στην “EUROPEANMOBILITYWEEK 2019” συμμετέχουν 2.086 πόλεις της Ευρώπης και 1.911 σύλλογοι για το ποδήλατο και περιβάλλον. http://www.mobilityweek.eu

Ταυτόχρονα ως ποδηλάτες συμμετέχουμε κι εμείς στην παγκόσμια πρωτοβουλία “Week for Future and Climate Justice δίνοντας το μήνυμα στους δημοτικούς και πολιτειακούς άρχοντες, ότι η Βιώσιμη Κινητικότητα και η χρήση του ποδηλάτου αποτελούν θεμελιώδες εργαλείο στη μείωση των εκπομπών του άνθρακα και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και απαιτούμε να τις υιοθετήσουν.

Αναμένονται πάνω από 2.717 εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. https://globalclimatestrike.net

Όπως έχει αποδειχθεί περισσότερες υποδομές για το ποδήλατο, περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους οδηγεί περισσότερους ανθρώπους στη χρήση του ποδηλάτου και στο περπάτημα».

Το πρόγραμμα της Ποδηλατοδρομίας έχει ως εξής:

  • 09:00   Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού
  • Σε 3,9 χιλιόμετρα   άφιξη 09:45   Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής
  • Σε 1,8 χιλιόμετρα   άφιξη 10:15   Δημαρχείο Χαλανδρίου
  • Σε 2,9 χιλιόμετρα   άφιξη 10:50   Δημαρχείο Φιλοθέης-Ψυχικού
  • Σε 3,6 χιλιόμετρα   άφιξη 11:30   Δημαρχείο Γαλατσίου
  • Σε 3,3 χιλιόμετρα   άφιξη 12:05   Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας
  • Σε 1,9 χιλιόμετρα   άφιξη 12:35   Δημαρχείο Νέας Ιωνίας
  • Σε 1,5 χιλιόμετρα   άφιξη 13:00   Δημαρχείο Ηρακλείου
  • Σε 1,5 χιλιόμετρα   άφιξη 13:25   Δημαρχείο Μεταμόρφωσης
  • Σε 3,3 χιλιόμετρα   άφιξη 14:00   Δημαρχείο Λυκόβρυσης Πεύκης
  • Σε 1,5 χιλιόμετρα   άφιξη 14:25   Δημαρχείο Αμαρουσίου
  • Σε 3 χιλιόμετρα   άφιξη 15:00   Δημαρχείο Κηφισιάς
  • Σε 12,9 χιλιόμετρα   άφιξη 16:20   Δημαρχείο Πεντέλης
  • Σε 5 χιλιόμετρα   άφιξη 17:05   Δημαρχείο Βριλησσίων
  • Σε 7,8 χιλιόμετρα   άφιξη 18:00   Υπουργείο Περιβάλλοντος

Μια συνολική διαδρομή 58 χιλιομέτρων που θα διαρκέσει 8 ώρες και 45 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου των στάσεων 15 λεπτών σε κάθε Δημαρχείο).

Μέση ωριαία ταχύτητα 10 Km/h.

Να σημειώσουμε ότι στην ποδηλατοδρομία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και οι δήμαρχοι.

fasi1

fasi2

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.