Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 22:22

Απόλλων Χαλανδρίου: Ο Μάνος Κανδεράκης "πάτησε" συμβολικά στο γήπεδο

apollwn xalandriou thriamvos

Η μαγική στιγμή του 93ου λεπτού!

Απόλλων Χαλανδρίου - Θρίαμβος Χαϊδαρίου 1-1

Η τελευταία εικόνα της σεζόν 2018-19 στο γήπεδό μας, ήταν ίσως η πιο δυνατή: ο Μάνος Κανδεράκης πάτησε ξανά γήπεδο, έστω συμβολικά, έστω για λίγα δευτερόλεπτα!

Παίζοντας μόνο για τον Απόλλωνα, η ομάδα μας προσπάθησε για τη νίκη στο τελευταίο εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος, κατάφερε όμως μόνο να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 80' τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, που είχε προηγηθεί με πέναλτι στο 19', στην πρώτη του ευκαιρία.

Στο α' ημίχρονο σημειώθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, ενώ στο β' οι φιλοξενούμενοι (που σώθηκαν με την ισοπαλία) «μαζεύτηκαν» αρκετά πίσω και ο Απόλλωνας έλεγξε απόλυτα το ρυθμό. Στο 58' ακυρώθηκε ένα μάλλον κανονικό γκολ του Παπουτσή ως οφσάιντ, με την υπεροχή μας να καρποφορεί τελικά δέκα λεπτά πριν τη λήξη.

Ο σούπερ φορμαρισμένος Αλεξανδράκης (που έφαγε μπόλικο... «ξύλο»), τρύπησε την αντίπαλη άμυνα και γύρισε την μπάλα στον Μήτρου, που είδε το πλασέ του να αποκρούεται αρχικά από τον τερματοφύλακα αλλά στην επαναφορά την έσπρωξε με το κεφάλι στα δίχτυα, για το 12ο φετινό του γκολ. Ο Στέλιος το αφιέρωσε στον Μάνο Κανδεράκη, που το είχε προβλέψει!

Ήταν ένα παιχνίδι όπου πήραν την ευκαιρία τους παιδιά με λίγο χρόνο συμμετοχής (Βασσάλος, Καλημέρης, Παγώνης ως βασικοί, Νικολόπουλος ως αλλαγή), ένεκα και των πάρα πολλών απουσιών, καθώς πέρα από τους τραυματισμούς, την ίδια μέρα αγωνίζονταν Νέοι και Παίδες για τους «16» της ΕΠΣΑ.

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, βέβαια, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αν και όλοι μας θέλαμε να συνδυαστεί αυτό το τελευταίο εντός έδρας ματς με θετικό αποτέλεσμα.

Την παράσταση έκλεψε η αλλαγή του 93ου λεπτού, με τον Βλογιαννίτη να βγάζει επίτηδες έξω την μπάλα μπροστά στον... κίνδυνο να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής και να χαθεί η στιγμή μαγείας.

Ο Μάνος Κανδεράκης, 4 μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του (κάταγμα κνήμης & περόνης) σε φιλικό με το Ηράκλειο, φόρεσε τη φανέλα με το 18 και αντικατέστησε τον πολύ καλό του φίλο, Δημήτρη Παπουτσή.

Όρθιοι όλοι οι θεατές χειροκρότησαν και φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Μάνου, ενός από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στον Απόλλωνα, ενός παιδιού που τώρα τελευταία πατάει όλο και καλύτερα στα πόδια του, κάνοντας καθημερινές φυσιοθεραπείες, υπό τη στενή επίβλεψη του εξαιρετικού γιατρού του, Κωνσταντίνου Ιντζόγλου.

Ο Μάνος έχει αρκετό δρόμο μπροστά του να διανύσει, το ξέρει και ο ίδιος. Παράλληλα όμως γνωρίζει ότι εκτός από μία εκπληκτική οικογένεια, που αποτελείται από σπουδαίους ανθρώπους, έχει πίσω του και μία δεύτερη οικογένεια, που τον αγαπάει, τον στηρίζει και βρίσκεται πραγματικά δίπλα του σε ό,τι χρειάζεται για να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία.

Τα λίγα αυτά δευτερόλεπτα που του χάρισε ο κόουτς Χρήστος Βλάχος, η αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο, ήταν μια γερή ψυχολογική ένεση εν όψει της δύσκολης συνέχειας, αλλά και μία πολύ δυνατή στιγμή για όσους την έζησαν από κοντά. Ευχόμαστε στον Μάνο να είναι πάντα δυνατό και χαμογελαστός!

Στο τέλος κάθε παιχνιδιού, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι παίκτες συγκεντρώνονται μπροστά στους φιλάθλους για να φωνάξουν μαζί τους και να τους ευχαριστήσουν για την παρουσία τους. Πριν το καθιερωμένο «Απόλλων», ακούστηκε αυτή τη φορά και το «Μάνος», με τον Κανδεράκη να ξαναζεί μετά από καιρό από τόσο κοντά αυτό το μοναδικό δέσιμο ποδοσφαιριστών και εξέδρας. 

vraveysh apollwn xalandriou

Πριν απ' όλα αυτά, βέβαια, είχε πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα βράβευση του Γιώργου Αλεξόπουλου και του Γιώργου Κωνσταντινίδη, που ως δίδυμο άλλαξαν επίπεδο τον Απόλλωνα, την περίοδο 2009-2014.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Ξυπολιτίδης και το επίτιμο μέλος Σπύρος Γιασαφάκης, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους δύο Γιώργηδες, που ακολούθως χαιρέτησαν έναν-έναν τους παίκτες της αποστολής, υπό το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του Απόλλωνα.

Η χρονιά είναι επιτυχημένη, αφενός μεν γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Απόλλωνας θα παίξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α' Αθηνών, αφετέρου δε διότι το καταφέρνει στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις και κόντρα σε μία σειρά από αναποδιές.

Οι επίσημες υποχρεώσεις μας ολοκληρώνονται το άλλο Σαββατοκύριακο στον Βύρωνα, με αντίπαλο τον ιστορικό Αθηναϊκό.

Πάμε Απολλωνάρα! Πάμε Μάνο!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βασσάλος, Καλημέρης (61' Νικολόπουλος), Βλογιαννίτης, Κούκος, Κρινής, Αγκόλι, Σταμάτης, Παγώνης (76' Οικονομόπουλος), Αλεξανδράκης, Μήτρου, Παπουτσής (93' Κανδεράκης). 

Πηγή: www.apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.