Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:40

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Απόλλωνα Χαλανδρίου με την Αργυρούπολη

argyroupolh apollwn xalandriou

Γ.Σ. Αργυρούπολης - Απόλλων Χαλανδρίου 0-3

Με το ποδόσφαιρο που τον χαρακτηρίζει και μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη, σφράγισε ο Απόλλωνας και μαθηματικά την παραμονή του στην Α' Κατηγορία.

Τη στιγμή που η μπάλα «έκαιγε», εκεί που η αμφιβολία κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα και οι πιο απαισιόδοξοι έβγαζαν κομπιουτεράκια, τότε ήταν που τα παιδιά του Απόλλωνα έδειξαν χαρακτήρα, προσωπικότητα και με την αξία τους κατέκτησαν αυτό που απόλυτα δικαιούνταν.

Σε διάστημα ενός μήνα, ο Απόλλωνας μάζεψε 11 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα), όταν στο πρώτο τρίμηνο του 2019 είχε πάρει μόλις 2. Βαθμούς 100% σπαθένιους και με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει να αγωνίζεται αυτή η ομάδα: παίζοντας ποδόσφαιρο, καλό ποδόσφαιρο.

Αυτή η παραμονή στην Α' Αθήνας, πρώτη στην ιστορία της ομάδας, αγγίζει σε σπουδαιότητα την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Αθήνας. Αφενός λόγω του πολύ αυξημένου βαθμού δυσκολίας στην κορυφαία ερασιτεχνική κατηγορία της Ελλάδας, αφετέρου λόγω των πολλών ατυχιών που προέκυψαν μέσα στη σεζόν.

Τα εύσημα στους παίκτες του, απένειμε με τοποθέτησή του στο apollonhalandriou.gr ο Χρήστος Βλάχος.

Ο κόουτς της ομάδας, που την πρώτη του χρονιά την οδήγησε στην 3η θέση της Β' Κατηγορίας και σε μπαράζ ανόδου στην Α', τη δεύτερη πήρε τον τίτλο με συγκομιδή-ρεκόρ στη Β' και την τρίτη πέτυχε τον στόχο της παραμονής στην Α'. Όλα αυτά, έχοντας την αμέριστη στήριξη της διοίκησης και των παικτών, που και σήμερα φώναξαν ρυθμικά το όνομά του στα αποδυτήρια.

argyroupolh apollwn xalandriou 2

«Ήταν μία πολύ διδακτική χρονιά, μία χρονιά που όλοι μας μάθαμε πολλά! Μία χρονιά που πρέπει να την αξιοποιήσουμε μέσα από όλα αυτά που μάθαμε, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι τη νέα σεζόν.

Είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι πετύχαμε τους αρχικούς μας στόχους παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία μας στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στην ιδεολογία του συλλόγου, με τον μεγαλύτερο αριθμό των παιδιών της πρώτης ομάδας να προέρχεται από τα σπλάχνα του Απόλλωνα και έχοντας ίσως το νεανικότερο ρόστερ της κατηγορίας.

Περάσαμε πολύ ωραίες, μα και πολύ δύσκολες στιγμές, με κυριότερη τον τραυματισμό του Μάνου Κανδεράκη, που μας στοίχισε πολύ ψυχολογικά. Αυτό όμως που κατάλαβα φέτος είναι ότι στα δύσκολα ο Απόλλωνας δεν έχει να φοβάται κάτι.

Στα δύσκολα γινόμαστε πιο δυνατοί και αυτό κυρίως χάρη στους παίκτες που έχει την τύχη να διαθέτει αυτή η ομάδα, οι οποίοι έδωσαν όλο τους το 'είναι' για να τα καταφέρουν. Και αυτό εκτός από ποδοσφαιρικές ικανότητες, που τις έχουν, θέλει και καρδιά. Που αυτή, την έχουν περίσσια.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που αφήνει φέτος αυτή η ομάδα. Με προβλήματα που άλλοι στη θέση μας θα είχαν λυγίσει, στο τέλος βγήκαμε ακόμα πιο δυνατοί...

Απομένουν δύο ακόμα παιχνίδια μετά το Πάσχα και ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε με όσο μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή γίνεται. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Το άνετο 3-0 στην Αργυρούπολη, επί μίας ομάδας που φέτος έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΑ και που έχει αφήσει το στίγμα της την τελευταία πενταετία στην κατηγορία (2014/15: 3η, 2015/16: 6η, 2016/17: 8η, 2017/18: 9η, 2018/19: 8η στη χειρότερη περίπτωση), ήρθε εντελώς φυσιολογικά, βάσει της εικόνας του αγώνα.

Πολύ συγκεντρωμένος, διψασμένος, αποφασιστικός από το πρώτο λεπτό, πολύ πιο φρέσκος από τον αντίπαλο και με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο ο Απόλλωνας, ξεδίπλωσε όλες του τις αρετές και δεν συνιστά υπερβολή να πούμε ότι αδικείται από την έκταση του σκορ, έχοντας δημιουργήσει και χάσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες, ίσως τις περισσότερες από κάθε άλλο ματς φέτος!

Ο Μήτρου στο 6', έπειτα από προσπάθεια του Αλεξανδράκη, ο Στεργιώτης στο 62' από ασίστ πάρε-βάλε του Μήτρου και ο κυριολεκτικά ασταμάτητος Αλεξανδράκης στο 84', τελειώνοντας ιδανικά μία από τις αμέτρητες κούρσες του, ήταν αυτοί που βρήκαν τελικά δίχτυα, σφραγίζοντας μία συνολικά εξαιρετική εμφάνιση, σίγουρα από τις καλύτερες φετινές.

Η δύσκολη δουλειά, βέβαια, είχε γίνει τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές. Με την ισοπαλία στην Πετρούπολη και τη νίκη επί των Τραχώνων, με μια τρομερή ομοψυχία και συσπείρωση στα αποδυτήρια, ήταν πολύ λογικό να βγει αυτή η εικόνα μιας απελευθερωμένης ομάδας στο χορτάρι.

Μίας ομάδας που «φώναζε» ακόμα και ως νεοφώτιστη στην κατηγορία, ότι δεν έφτασε ως εδώ για να αλλάξει τον τρόπο που παίζει και βλέπει το ποδόσφαιρο. Εμείς έτσι παίζουμε, έτσι το αντιλαμβανόμαστε, έτσι το χαιρόμαστε. Όλοι: παίκτες, προπονητές, διοίκηση, φίλαθλοι.

Στην Α' Κατηγορία ήρθαμε για να μείνουμε.

Καλό Πάσχα Απολλωνάρα!

argyroupolh apollwn xalandriou 3

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σύρακας, Κρινής, Βλογιαννίτης, Ψάλλας, Κούκος, Αγκόλι, Σταμάτης (84' Παστρικός), Χατζής (35' Στεργιώτης), Αλεξανδράκης (86' Νικολόπουλος), Μήτρου, Παπουτσής (82' Οικονομόπουλος).

Ηighlights: Οι καλύτερες φάσεις & Τα γκολ

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ από τη νίκη (3-0) μέσα στην Αργυρούπολη, που σήμανε και τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής του Απόλλωνα Χαλανδρίου στην Α' Αθηνών, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος: 

Πηγή: www.apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.