Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:40

Κρεσέντο χαμένων ευκαιριών για τον Απόλλωνα Χαλανδρίου με τη Δάφνη Π. Φαλήρου

apollwn xalandriou dafnh p falhrou

Απόλλων Χαλανδρίου - Δάφνη Π. Φαλήρου 1-1

Αν κι έκανε ένα από τα πιο παραγωγικά του παιχνίδια σε δημιουργία καθαρών ευκαιριών, ο Απόλλωνας υστέρησε στην τελική προσπάθεια μένοντας στο 1-1 με τη Δάφνη Π. Φαλήρου.

Το καθαρό μυαλό και σε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις ο αλτρουισμός, ήταν τα στοιχεία που έλειψαν από την ομάδα μας, που συνολικά έκανε καλό παιχνίδι και άξιζε τη νίκη.

Τόσο στο 1-0, όσο και μετά το 1-1, χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες, με το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί και τον κίνδυνο της... ολικής ζημιάς να είναι ορατός, παρότι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ λίγες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Καλλιαμπάκου.

Το σκορ άνοιξε η «αλεπού» Φώντας Σταμάτης στο 24' με κοντινή κεφαλιά, αξιοποιώντας την ασίστ του κορυφαίου του ματς Αλέξη Βλογιαννίτη.

Ένα λεπτό πριν, αμυνόμενος της Δάφνης είχε αποκρούσει στη γραμμή το πλασέ του Οικονομόπουλου, σε μια φάση που ο τελευταίος υπέστη τράβηγμα και δυστυχώς, ακριβώς μετά το 1-0, έγινε αναγκαστική αλλαγή!

Μέχρι το ημίχρονο είχαμε αρκετές προϋποθέσεις για να κάνουμε το 2-0:

  • 35': απευθείας φάουλ του Βλογιαννίτη, σε κόρνερ ο τερματοφύλακας
  • 41': σουτ του Βλογιαννίτη, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας
  • 43': μακρινό σουτ του Π. Κουτσογκίλα σε αντεπίθεση, η μπάλα άουτ
  • 44': τρομερή ατομική ενέργεια του Παπουτσή, αδειάζει δύο παίκτες και ο τερματοφύλακας αποκρούει το πλασέ
  • 45': σουτ του Μήτρου, εύκολα ο τερματοφύλακας

Στο ίδιο διάστημα, η Δάφνη είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 22', όταν από άτσαλη απομάκρυνση η μπάλα στρώθηκε σε παίκτη της που από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε ψηλά άουτ!

Το παιχνίδι έδειχνε ελεγχόμενο και στις αρχές της επανάληψης, με τον Βλογιαννίτη στο 52' να σουτάρει άουτ και τον Μήτρου στο 53' να πιάνει ένα αδύναμο σουτ υπό καλές προϋποθέσεις.

Μία αχρείαστη ντρίμπλα έξω από την περιοχή και ένα φάουλ από το πουθενά, τη στιγμή μάλιστα που ο Σταμάτης ήταν για λίγο εκτός αγωνιστικού χώρου με τραυματισμό στο χείλος, έφεραν την ισοφάριση στο 57'. Ο Καλλιαμπάκος απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση, αλλά στην επαναφορά η άμυνα αδράνησε και από κοντά έγινε το 1-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση (58'), η μπάλα «έγλυψε» το αριστερό δοκάρι στο πανέξυπνο πλασέ του Σταμάτη, με τη Δάφνη στο 68' να αγγίζει το 1-2: με τάκλιν αυτοθυσίας ο Βλογιαννίτης έσωσε ένα σίγουρο γκολ, την ώρα που ο αντίπαλος ήταν έτοιμος να πλασάρει, έπειτα από γύρισμα από τα δεξιά, μέσα από τη μικρή περιοχή!

Ακολούθησε ένα κρεσέντο καλών στιγμών και κλασικών ευκαιριών από πλευράς Απόλλωνα, που διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη:

  • 73': πλασέ του Στεργιώτη από πλάγια, αποκρούει ο τερματοφύλακας
  • 75': σουτ του Αγκόλι, άουτ
  • 78': καταπληκτικό γύρισμα του Αλεξανδράκη, άστοχο πλασέ του Κουστουμπάρδη προ κενής εστίας
  • 80': ο Στεργιώτης μόνος προ του τερματοφύλακα, τον προλαβαίνει αμυνόμενος
  • 83': τετ α τετ του Μήτρου που καθυστερεί, ενώ έχει τον Αλεξανδράκη δίπλα έτοιμο να σκοράρει σε κενή εστία
  • 90': κεφαλιά του Αγκόλι προς τα πίσω, βγάζει ολομόναχο τον επερχόμενο Π. Κουτσογκίλα, που στέλνει με κεφαλιά την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι!

Είναι πραγματικά κρίμα που χάθηκαν όχι μόνο οι δύο βαθμοί, αλλά και δύο ακόμα παίκτες με τραυματισμούς (Οικονομόπουλος, Μπαλαχτσής), ωστόσο με το σημερινό πάθος και την εικόνα ανωτερότητας που δείξαμε, δεν έχουμε απολύτως τίποτα να φοβηθούμε στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν.

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Καλλιαμπάκος, Κουστουμπάρδης, Βλογιαννίτης (87' Κρινής), Κούκος, Κουτσογκίλας Ε., Αγκόλι, Σταμάτης, Μπαλαχτσής (70' Στεργιώτης), Οικονομόπουλος (27' Κουτσογκίλας Π.), Μήτρου, Παπουτσής (73' Αλεξανδράκης).

Ηighlights: Οι καλύτερες φάσεις & τα γκολ

Τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ από τον αγώνα του Απόλλωνα Χαλανδρίου με τη Δάφνη Π. Φαλήρου για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' Αθηνών 2018-19. Λόγω τεχνικού προβλήματος, το βίντεο είναι χωρίς ήχο.  

Πηγή: www.apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.