Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:50

Θρίαμβος για τον Απόλλωνα Χαλανδρίου στο Καματερό

xaidari apollwn xalandriou

Θρίαμβος Χαϊδαρίου - Απόλλων Χαλανδρίου 1-3

Ένα φανταστικό κι άκρως επιτυχημένο 2018 κλείνει για την ομάδα του Απόλλωνα Χαλανδρίυ, σε άλλη κατηγορία βέβαια, όπως ακριβώς άνοιξε: με μία πολύ μεγάλη νίκη. Οι 22 βαθμοί σε 14 αγωνιστικές είναι συγκομιδή που ελάχιστοι θα περίμεναν πριν την έναρξη της σεζόν.

Όχι απλά προσαρμόστηκε στις ανάγκες της πιο ανταγωνιστικής ερασιτεχνικής κατηγορίας ο Απόλλωνας, αλλά... ξεψάρωσε για τα καλά. Έτσι που πολύ μεγάλες νίκες, όπως η σημερινή στο Καματερό, απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με πρωταγωνιστικούς στόχους, δεν κάνουν πια τόση εντύπωση!

Κι όμως, πρόκειται για πολύ μεγάλη νίκη, όπως είναι όλες που επιτυγχάνονται στην Α' Αθηνών. Ο Απόλλωνας μετρά ήδη 7 τρίποντα, όσα ή και περισσότερα από παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας. Ο Απόλλωνας πατάει γερά στα πόδια του, δεν φοβάται κανέναν και υψώνει ανάστημα με το ποδόσφαιρο που έχει συνηθίσει τον κόσμο του τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Με τις δύο πρώτες τελικές μας στο ουδέτερο γήπεδο του Καματερού, βρήκαμε ισάριθμες φορές δίχτυα. Αποτελεσματικότητα, ικανότητα και λίγη τύχη, που είθισται να συνοδεύει τους τολμηρούς.

Το 0-1 έγινε στο 17', όταν από την εκτέλεση φάουλ του Βλογιαννίτη η μπάλα βρήκε στο τείχος και όλοι έμειναν ακίνητοι περιμένοντας την κατάληξη, εκτός του Κανδεράκη, που με ασύλληπτη κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα μας.

Ο ίδιος παίκτης έγραψε το 1-2 στο 27', με τρομερό αριστερό σουτ! Ο τερματοφύλακας πετάχτηκε εντυπωσιακά και βρήκε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα, που βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στην πλάτη του, για να κατευθυνθεί τελικά εκεί που... έπρεπε!

Ενδιάμεσα (23') είχε ισοφαρίσει ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου με κοντινή κεφαλιά σε κόρνερ, με τις στατικές φάσεις γενικότερα να είναι από πλευράς του η βασική πηγή παραγωγής επικίνδυνων καταστάσεων μπροστά στην εστία του Σύρακα. Όχι ότι καταγράφηκαν πολλές, αφού το τρίτο γκολ με το «έμπα» στην επανάληψη τούς έκοψε τα... φτερά.

Ήταν το 48o λεπτό, όταν ο Παπουτσής έκανε κούρσα από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, με τον Στεργιώτη να παίρνει την απόκρουση της άμυνας, να κάνει μια ντρίμπλα και να στέλνει την μπάλα με εκπληκτικής ακρίβειας πλασέ λίγο κάτω από το δεξί «παραθυράκι»!

Ο φορμαρισμένος «Φράγκι» (6 γκολ σε 6 διαφορετικά παιχνίδια) παραλίγο να κάνει και το 1-4 στο 52', όταν κέρδισε κατά κράτος τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ απέκρουσε σε κόρνερ.

Δεν φάνηκε να είχαν άλλες δυνάμεις, σωματικές και ψυχικές, οι παίκτες του Θριάμβου, για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ματς. Με γενικά καλή κυκλοφορία μπάλας, ο Απόλλωνας όρισε τον ρυθμό και αυτό που ίσως έλειψε ήταν μία σωστή τελική πάσα στην πλάτη της άμυνας, που έπαιζε πολύ ψηλά, για να μπει κι άλλο γκολ.

Το τέλος του ματς βρήκε έναν ακόμα αντίπαλο να μας δίνει συγχαρητήρια και τα παιδιά μας για άλλη μια φορά να χειροκροτούνται από τους φιλάθλους που ακολουθούν πιστά, θυσιάζοντας κι εκείνοι μερικές φορές υποχρεώσεις ή... εκδρομές για να καμαρώσουν μία καλοδουλεμένη ποδοσφαιρική μηχανή που εκπέμπει υγεία.

Υγεία σε όλο τον κόσμο, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2019!

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σύρακας, Παπουτσής (90' Νικολόπουλος), Κουστουμπάρδης, Κούκος, Κουτσογκίλας Ε., Αγκόλι, Σταμάτης, Μπαλαχτσής (76' Βλάχος), Στεργιώτης (83' Παγώνης), Κανδεράκης, Βλογιαννίτης (54' Μήτρου).

xaidari apollwn xalandriou 2

Πηγή: www.apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.