Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:25

Ολοκληρώθηκε το Σκακιστικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου

skaki xalandri

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, την 1η ημέρα του διήμερου Φεστιβάλ Σκακιού, στην κεντρική πλατεία, ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου διοργάνωσε «θεατρικές» σκακιστικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος Βασίλης Κοτρότσος με κλειστά μάτια αντιμετώπισε μικτή ομάδα αθλητών μας. Αμέσως μετά, 32 παιδάκια με καπελάκια που παρίσταναν σκακιστικές φιγούρες έπαιξαν ζωντανό αγώνα. Ακολούθησαν πιονομαχίες και σκακιστικό παιχνίδι για νήπια και πρωτάκια. Γενικά περάσαμε όμορφα μια μέρα πριν το σχολικό μας πρωτάθλημα.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, 2η ημέρα του Φεστιβάλ Σκακιού, είχαμε τη διεξαγωγή του 20ου Κυπέλλου Σκακιού που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου.

Στη πάνω πλευρά της πλατείας, υπό τη σκιά των πλατάνων, 185 παιδιά, από 35 ομάδες εκπροσώπησαν τα σχολεία τους από την περιοχή Χαλανδρίου αλλά και από όμορους Δήμους. Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος, η αγωνία για την επόμενη κίνηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παικτών αλλά κυρίως το άγχος, θα λέγαμε, των γονιών για την έκβαση της κάθε παρτίδας.

Οι αγώνες ξεκίνησαν περίπου στις 18:00 και ολοκληρώθηκαν με τη τελετή βράβευσης των νικητήριων ομάδων και των διακριθέντων μαθητών, στις 22:00.

1η νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού Α. Στη 2η θέση ισοβάθμησαν: η Ελληνοαγγλική Σχολή, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, οι Σχολές Μωραΐτη Α και το Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης Α. Με κριτήρια «Άρσης Ισοβαθμίας», τη 2η θέση κατέλαβε η Ελληνοαγγλική Σχολή και τη 3η θέση στη κατάταξη το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Μεταξύ των σχολείων του Χαλανδρίου, πρώτο το 16ο Δημοτικό, στη 2η θέση με τους ίδιους βαθμούς το 3ο Δημοτικό και στην τρίτη θέση το 2ο Χαλανδρίου.

Επίσημα αποτελέσματα

Τους αγώνες τίμησαν με τη παρουσία τους ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Συμεών Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σέργιος Γκάκας, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) κ. Γιώργος Γεωργιάδης και η κα. Βιργινία Ψωμά, ο κ. Νικόλαος Πράσσος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, ο δ/ντης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής και δημοτικός σύμβουλος Αγ. Παρασκευής κ. Γιάννης Λογοθέτης, ενώ από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) παρευρέθηκε ο κ. Λιβέριος Αγγελάκης.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου ευχαριστεί όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και την αγωνιστική τους προσπάθεια, τους γονείς και φίλους που κατέκλυσαν την πλατεία και όλους τους συνεργάτες για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν για την επιτυχή ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Σκακιού.

Η εμπιστοσύνη σας μας βοηθάει να συνεχίσουμε το έργο μας, για την ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού.

Κλείνοντας, με μια ευχή… «και του χρόνου ακόμα καλύτερα».

Γιώργος Γεωργιάδης
Αντιπρόεδρος ΣΟΧ

skaki xalandri 2

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.