Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 01:24

Νικηφόρο πέρασμα από τη Γλυφάδα και κορυφή για τον Απόλλωνα Χαλανδρίου

glyfada apollwn xalandriou

Τη θέση του στην κορυφή του ομίλου διατήρησε ο Απόλλωνας Xαλανδρίου με το νικηφόρο του πέρασμα από τη Γλυφάδα. Φινάλε πρώτου γύρου με εντυπωσιακό απολογισμό για την ομάδα του Απόλλωνα, πλην όμως... έμεινε άλλο τόσο!

Ποσειδώνας Γλυφάδας - Απόλλων Χαλανδρίου 0-1

Η 12η νίκη σε 15 αγώνες δεν ήταν απλή υπόθεση για τους παίκτες του Χρήστου Βλάχου, όπως δεν θα είναι και τίποτα απλό στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ολες οι ομάδες απέναντι στους πρώτους βρίσκουν έξτρα κίνητρο και παίζουν με μεγαλύτερη συγκέντρωση, ενώ όσο λιγοστεύουν τα κουκιά, τόσο αυξάνεται και η ανάγκη για βαθμούς.

Τα κάστανα από τη φωτιά στον αγώνα με τον Ποσειδώνα τα έβγαλε ο αρχηγός. Ο Φώντας Σταμάτης σφράγισε μία ακόμα αρχοντική προσωπική εμφάνιση με το κρίσιμο γκολ στο 69ο λεπτό, καταφέρνοντας αυτό που δεν είχαν πετύχει οι συμπαίκτες του μέχρι τότε, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα μας για μία ακόμα εβδομάδα είχε το κουμάντο του παιχνιδιού, με μεγάλα ποσοστά ποιοτικής κατοχής μπάλας και πολύ περισσότερες τελικές από τον αντίπαλο. Αυτό που της έλειψε μόνο ήταν ένα γκολ πιο νωρίς, προκειμένου να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη. Τέσσερις καθαρές ευκαιρίες και ένα ακυρωθέν γκολ είχαμε στο α' μέρος, η κυριαρχία μας συνεχίστηκε στην επανάληψη και, τελικά, κατακτήσαμε αυτό που δικαιούμασταν, με το μόλις δεύτερο φετινό 1-0 και παρά την αχρείαστη, πλην όμως χωρίς ουσία, πίεση που δεχθήκαμε στο τέλος.

Ηταν το 8ο τρίποντο στις 9 τελευταίες αγωνιστικές (τα 7 με «καθαρά δίχτυα») για τον Απόλλωνα, που αναδεικνύει διαρκώς πρωταγωνιστές. Ολο αυτό που γίνεται για δεύτερη χρονιά, είναι μία συνολική δουλειά και ο καθένας βάζει το λιθαράκι του. Γιατί την ώρα που άλλες ομάδες σπεύδουν για μεταγραφές, εμείς περιμένουμε τους τραυματίες (Κούκος Β., Γογγολίδης, Βλογιαννίτης) να επιστρέψουν και μέχρι τότε καλύπτουμε, επιτυχώς όπως φανερώνει η βαθμολογία, τα κενά εκ των έσω.

Οι 37 βαθμοί σε 15 αγώνες είναι ένα απίστευτο νούμερο. Πιο εντυπωσιακός, ωστόσο, είναι ο τρόπος: με ωραία μπάλα, από δικά μας παιδιά, που τα έχουμε από μικρά. Αυτό είναι που μας γεμίζει εμάς στον Απόλλωνα και δεν ανταλλάσσεται με κανέναν τίτλο-φωτοβολίδα, διανθισμένο από «μισθοφόρους».

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σύρακας, Βλάχος, Κουστουμπάρδης, Ψάλλας, Παναγιώτου, Αγκόλι, Σταμάτης, Κανδεράκης, Οικονομόπουλος (76' Μπαλαχτσής), Αλεξανδράκης (53' Μήτρου, 89' Βεϊζάι), Παπουτσής (63' Στεργιώτης). 

glyfada apollwn xalandriou 2

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

13' Ο Σταμάτης βρίσκει με σέντρα ακριβείας και αφύλαχτο τον Παναγιώτου στο δεύτερο δοκάρι, το πλασέ του τελευταίου όμως φεύγει λίγο άουτ.

19' Από πάσα του Αλεξανδράκη, ο Παπουτσής βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, αργεί όμως να πλασάρει και χάνεται έτσι μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα.

21' Τρομερή ατομική ενέργεια του Αγκόλι, μετά την ωραία πάσα του Παπουτσή, φτάνει στο ύψος της μικρής περιοχής και πλασάρει, ο τερματοφύλακας όμως του Ποσειδώνα αποσοβεί το 0-1!

27' Ο Βλάχος βρίσκει με ωραία σέντρα τον Αλεξανδράκη, αυτός όμως από πλάγια θέση στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

28' Πρώτη φορά κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι γηπεδούχοι και είναι από εκτέλεση κόρνερ. Η άμυνά μας διώχνει και η μπάλα στρώνεται εκτός περιοχής σε αντίπαλο, που σουτάρει αρκετά έξω.

29' Ο Κανδεράκης δίνει στον Οικονομόπουλο, που κάνει το δύσκολο αποφεύγοντας με περίτεχνη ενέργεια δύο παίκτες αλλά την ώρα που είναι απέναντι στον τερματοφύλακα, πλασάρει άουτ!

33' Ο Οικονομόπουλος σκοράρει με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Αγκόλι, όμως ο βοηθός υποδεικνύει ότι βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, σε μια μάλλον οριακή φάση.

34' Ο Βλάχος σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρίσκει στόχο.

49' Είναι η φάση που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ο Ποσειδώνας, όταν από πλάγιο άουτ και πλασέ από κοντά, η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σύρακα.

55' Με ωραία μπαλιά ο Παναγιώτου τροφοδοτεί τον Παπουτσή, πριν όμως αυτός προλάβει να πλασάρει, τον σταματάνε οι αμυνόμενοι.

56' Αστοχο το σουτ του Μήτρου, λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

63' Με το αριστερό και με φάλτσο σουτάρει ο Βλάχος, λίγο πάνω από το δοκάρι.

67' Ο τερματοφύλακας του Ποσειδώνα σε ετοιμότητα, βγάζει την μπάλα κόρνερ στο σουτ του Κανδεράκη.

69' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ!!!! 0-1!!!! Ο Μήτρου εκτελεί γρήγορα το πλάγιο άουτ και βρίσκει τον Αγκόλι, αυτός από πλάγια θέση γυρίζει την μπάλα στην περιοχή, ο Παναγιώτου πλασάρει, ο τερματοφύλακας αποκρούει ξανά, αλλά ο Φώντας (ή αλλιώς «αλεπού») βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο, παίρνει το ριμπάουντ και πλασάρει εύστοχα, παρά την προσπάθεια αμυντικού να αποτρέψει το μοιραίο! Εξαλλοι πανηγυρισμοί μαζί με τους φίλους της ομάδας στην κερκίδα και ανακούφιση, γιατί όσο θα περνούσε η ώρα, όλο και πιο δύσκολο θα γινόταν το ματς.

73' Νέο πολύ ωραίο σουτ του Βλάχου, εντυπωσιακή απόκρουση του γκολκίπερ του Ποσειδώνα!

83' Από πάσα του Σταμάτη, ο Στεργιώτης βρίσκεται σε θέση για γκολ, αλλά το τελείωμά του δεν είναι καλό και η μπάλα περνάει άουτ. 

vathmologia apollwn xalandriou a gyros

Πηγή: apollonhalandriou.gr

Highlights του αγώνα από το NfStudioSports: 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.