Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μιλήσαμε με την Τζίνα Φρεζάδου για το Χαλάνδρι και την τοπική αυτοδιοίκηση

on .

ginafrezadou 

Μιλήσαμε με τη Τζίνα Φρεζάδου για το Χαλάνδρι και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Υποψήφια με το ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ λοιπόν... Γιατί η πόλη μας δεν είναι φιλική όσο θα έπρεπε προς τους πολίτες της;

"Το Χαλάνδρι είναι ένα προάστιο ευλογημένο με ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Όμως, όντως οι άνθρωποι που κινούνται σε αυτό υποφέρουν. Γιατί; Επειδή συνήθως χάνουν τον χρόνο τους μποτιλιαρισμένοι στους δρόμους λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης ή προσπαθώντας να βρουν θέση στάθμευσης στο κέντρο για το αυτοκίνητό τους... γιατί η κυκλοφορία των πεζών και ειδικά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των γονέων με τα καροτσάκια είναι εξαιρετικά δυσχερής... γιατί η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι προβληματική και οι κάδοι σε άθλια κατάσταση από πλευράς καθαριότητας... γιατί οι παιδικές χαρές, οι χώροι αναψυχής και πρασίνου, είναι βρώμικοι, επικίνδυνοι και αφύλακτοι... γιατί οι εργαζόμενοι γονείς ζουν με την αγωνία αν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς... γιατί οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μόνο για τους δημότες δεν είναι διαθέσιμες... και πολλά άλλα ακόμα...".

Τι πιστεύετε πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση;

"Να αλλάξει διοίκηση ο Δήμος... χρειάζονται ρεαλιστικές και έξυπνες λύσεις στα χρόνια προβλήματα της πόλης. Λύσεις που η σημερινή Διοίκηση είτε δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί, είτε από σκοπιμότητα αγνοεί. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο Δήμος πρέπει να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στον πολίτη, θεσμικά και ουσιαστικά. Να λειτουργεί με βάση την αρχή της επικουρικότητας. Να αποκτήσει χρηματοδοτική αυτοτέλεια... με σκοπό όμως όχι να διορίζει ή να εμφανίζει έργα που δεν έχει πραγματοποιήσει, ή να σπεύδει να στρώσει πλάκες πεζοδρομίων λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, αλλά να προσφέρει μόνιμα και ανταποδοτικά σε σχέση με τα δημοτικά τέλη και τους φόρους, υπηρεσίες στους δημότες. Πιστεύω στο τρίπτυχο Ανάληψη ευθύνης - Διαφάνεια - Λογοδοσία... αυτό πρέπει να το απαιτήσει ο πολίτης και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι εγώ προσωπικά σε ότι αφορά στα κοινά της πόλης".

Από πού ξεκινάει η προσπάθεια υλοποίησης;

"Κάποια στιγμή θα πρέπει για τις προμήθειες και τα έργα, να γίνονται ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, ανάρτηση προκηρύξεων και διαγωνισμών στο διαδίκτυο, καθώς και παρακολούθηση των εργασιών ηλεκτρονικά από τους πολίτες. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε".

Ποιό ρόλο έχουν παίξει τα κόμματα στη σημερινή εικόνα του Δήμου Χαλανδρίου;

"Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε με τους παράγοντες και τους παραγοντίσκους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κομμάτων. Ειλικρινά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση την τόσο κρίσιμη για τον τόπο, θεωρώ πως είναι λυπηρό να ακούει και να διαβάζει κανείς ακόμα ξύλινους λόγους, όπως και να βλέπει εκλογικές προσπάθειες-μνημόσυνα σε πολιτικές προσωπικότητες της δεκαετίας του '80. Εργάζομαι αλλά και απαιτώ ως δημότης να ακούω θέσεις που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν αλλά που θα στηρίζονται στην καινοτομία, στη λογική, στους μηχανισμούς της αγοράς, σε παγκοσμίως εφαρμοσμένες με επιτυχία, φιλικές προς το περιβάλλον, ιδέες.  Στόχος προσωπικός μου καθώς και της παράταξης που εκπροσωπώ, είναι να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Χαλανδρίου, η μοναδική ιστορία του, ο πολιτισμός του, το θαυμάσιο κλίμα και φυσικό περιβάλλον του. Χωρίς την παρέμβαση καμιάς γραφειοκρατίας και κανενός μηχανισμού".

Τι έχετε να πείτε για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής;

"Να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση ως ανεξάρτητος θεσμός με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα αλλά και ελευθερία... να στηρίξουμε να αναπτυχθεί η τοπική αγορά που έχει υποστεί τεράστια ζημιά τα τελευταία χρόνια λόγω των μεγάλων εμπορικών κέντρων γύρω από το Χαλάνδρι σε συνδυασμό με την κακή συγκοινωνιακή σύνδεση της πόλης μας με άλλες περιοχές. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο πρόγραμμα για αυτό... και είναι μια σημαντική προτεραιότητα δεδομένου ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την ανεργία στην πόλη μας. Μέσα από τη στήριξη και την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητες, ιδιαίτερα για τους δημότες νεαρής ηλικίας".

Κλείνοντας, ξέρουμε όλοι πως δίνετε έναν μεγάλο αγώνα για τη Φιλοζωική και τα αδέσποτα στο Χαλάνδρι.

"Ναι, είναι αλήθεια πως είμαστε μια μεγάλη, δυνατή και οργανωμένη ομάδα ανθρώπων στον Σύλλογο φίλων των ζώων Χαλανδρίου, με εμβέλεια και δυναμική σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για μια αγωνιώδη προσπάθεια που πηγάζει από την αγάπη και τους προβληματισμούς μας για την προστασία των ζώων, την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο μέσα στον αστικό ιστό και την προστασία του περιβάλλοντος".

Το έργο σας είναι γνωστό στην πόλη. Έχετε την απαιτούμενη υποστήριξη από τον Δήμο Χαλανδρίου;

"Παρέχουμε εθελοντικό έργο μη έχοντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση από τον Δήμο, παρά τη νομική του υποχρέωση. Στηριζόμαστε οικονομικά κυρίως στις συνδρομές του δικτύου των μελών μας και στα έσοδα από το υπαίθριο παζάρι που οργανώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα στην πλατεία Χαλανδρίου. Παρέχουμε όντως υποστήριξη σε όποιον πολίτη ζητάει τη βοήθειά μας και στην πόλη συνολικά, ο όγκος του έργου μας είναι τεράστιος, η ψυχή του Συλλόγου είναι η πρόεδρος η κ. Έπη Λέρτα και νομίζω πως δεν χρειάζονται πολλά λόγια για το τι κάνουμε... μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις παρατηρώντας το Χαλάνδρι.
Και σας ευχαριστούμε και πάρα πολύ για την υποστήριξή σας, η αναδημοσίευση στις αγγελίες μας, είναι πολύ σημαντική".